Svätá hora

Svätá hora

108 minút
1973
Španielsko / Veľká Británia Dráma / Experimentálny / Fantasy

V skazenom svete poháňanom chamtivosťou vedie mocný alchymista muža, ktorý pripomína Krista, a s ním sedem materialisticky založených postáv na Svätú horu, kde dúfajú, že nájdu osvietenie. Škandál festivalu v Cannes z roku 1973, obrazy svätokrádeže a existenciálneho symbolizmu vo filme Svätá hora scenáristu a režiséra Alejandra Jodorowskeho, ktorý hovorí o duchovnej snahe o osvietenie, stavajúc ilúziu proti pravde. Alchymista (Jodorowsky) zhromaždí skupinu ľudí zo všetkých oblastí života, aby reprezentovali planéty slnečnej sústavy. Zámerom okultnej skupiny je podrobiť jednotlivých členov zvláštnym mystickým obradom a oprostiť ich od svetských vecí predtým, ako sa vydajú na púť na ostrov Lotus. Tam vystúpia na Svätú horu, aby zvrhli nesmrteľných bohov, ktorí tajne vládnu vesmíru.

Viac informácií

Podobné tituly

Svätá Krv
Viac
Fando a Lis

O programe

1973
Španielsko / Veľká Británia Dráma / Experimentálny / Fantasy

V skazenom svete poháňanom chamtivosťou vedie mocný alchymista muža, ktorý pripomína Krista, a s ním sedem materialisticky založených postáv na Svätú horu, kde dúfajú, že nájdu osvietenie.

Škandál festivalu v Cannes z roku 1973, obrazy svätokrádeže a existenciálneho symbolizmu vo filme Svätá hora scenáristu a režiséra Alejandra Jodorowskeho, ktorý hovorí o duchovnej snahe o osvietenie, stavajúc ilúziu proti pravde. Alchymista (Jodorowsky) zhromaždí skupinu ľudí zo všetkých oblastí života, aby reprezentovali planéty slnečnej sústavy. Zámerom okultnej skupiny je podrobiť jednotlivých členov zvláštnym mystickým obradom a oprostiť ich od svetských vecí predtým, ako sa vydajú na púť na ostrov Lotus. Tam vystúpia na Svätú horu, aby zvrhli nesmrteľných bohov, ktorí tajne vládnu vesmíru.

Tvorcovia

Alejandro Jodorowsky

Hrajú

Alejandro Jodorowsky, Juan Ferrara, Horacio Salinas, Adriana Page, Burt Kleiner

Trailer

Ocenenia

Won Nominated
Award
1973
MFF Cannes
Oficiální výběr