Erotikon

Erotikon

93 minút
1920
Sweden Komédia / Romantický

Manželstvo profesora entomológie a jeho znudenej ženy sa začne rozpadať, keď sa o ňu začnú uchádzať dvaja ctitelia naraz – a tak si on tiež nájde iný objekt vášne. Film Erotikon je švédska romantická komédia z roku 1920 režiséra Mauritza Stillera, v ktorej si zahrali Tora Teje, Karin Molander, Anders de Wahl a Lars Hanson. Film je založený na hre A kék róka z roku 1917 od Ferenca Herczega. Príbeh sa točí okolo profesora entomológie posadnutého sexuálnym životom chrobákov a jeho pohodovej manželky, ktorej sa dvoria dvaja nápadníci.

Viac informácií

Podobné tituly

Häxan: Čarodejníctvo v priebehu vekov
Gösta Berling
Povozník smrti
Poklad pána Arna

O programe

1920
Sweden Komédia / Romantický

Manželstvo profesora entomológie a jeho znudenej ženy sa začne rozpadať, keď sa o ňu začnú uchádzať dvaja ctitelia naraz – a tak si on tiež nájde iný objekt vášne.

Film Erotikon je švédska romantická komédia z roku 1920 režiséra Mauritza Stillera, v ktorej si zahrali Tora Teje, Karin Molander, Anders de Wahl a Lars Hanson. Film je založený na hre A kék róka z roku 1917 od Ferenca Herczega. Príbeh sa točí okolo profesora entomológie posadnutého sexuálnym životom chrobákov a jeho pohodovej manželky, ktorej sa dvoria dvaja nápadníci.

Tvorcovia

Mauritz Stiller

Hrajú

Lars Hanson, Tora Teje, Wahl Anders de, Karin Molander, Elin Lagergren