Mohli by sme byť aj mŕtvi

Mohli by sme byť aj mŕtvi

93 minút
2022
Nemecko / Rumunsko Komédia / Dráma / Fantasy

Panelák na okraji lesa prebudí v ľuďoch nádej, že sa budú môcť stať jeho obyvateľmi, pretože je jednou z posledných bášt civilizácie v rozpadajúcom sa svete. Je to síce len panelák na okraji lesa, ale výraz v tvárach ľudí, ktorí dúfajú, že sa stanú jeho obyvateľmi, svedčí o tom, že je to jedna z posledných bášt civilizácie vo svete, ktorý sa ocitol v rozklade. Žiť tu, chránený pred nebezpečným prostredím, je cieľom každého z nich. Keď však zmizne správcov pes, medzi obyvateľmi sa rozšíri iracionálny strach. Bezpečnostná pracovníčka Anna apeluje na rozum a začne zviera hľadať. Jej dcéra Iris sa medzitým zamkne v kúpeľni. Je presvedčená, že vďaka svojmu "zlému oku" je zodpovedná za zmiznutie psa. Keď novovzniknutá skupina ochrancov žiada sprísnenie bezpečnostných opatrení a obnovenie testu vhodnosti pre všetkých obyvateľov, Anna sa začne obávať o svoje právo zostať. V celovečernom debute Natalie Sinelnikovej je mikrokozmos výškovej budovy kulisou pre nadčasový dystopický experiment. Jadrom filmu je sila strachu - sebareplikujúceho sa systému, ktorý dokáže rozbiť sociálnu súdržnosť a už dlho diktuje súčasné sociálne a politické diskurzy.

Viac informácií

Podobné tituly

Nič
Borgman
Zabitie posvätného jeleňa
Holub sedel na konári a premýšľal o živote
Také to leto

O programe

2022
Nemecko / Rumunsko Komédia / Dráma / Fantasy

Panelák na okraji lesa prebudí v ľuďoch nádej, že sa budú môcť stať jeho obyvateľmi, pretože je jednou z posledných bášt civilizácie v rozpadajúcom sa svete.

Je to síce len panelák na okraji lesa, ale výraz v tvárach ľudí, ktorí dúfajú, že sa stanú jeho obyvateľmi, svedčí o tom, že je to jedna z posledných bášt civilizácie vo svete, ktorý sa ocitol v rozklade. Žiť tu, chránený pred nebezpečným prostredím, je cieľom každého z nich. Keď však zmizne správcov pes, medzi obyvateľmi sa rozšíri iracionálny strach. Bezpečnostná pracovníčka Anna apeluje na rozum a začne zviera hľadať. Jej dcéra Iris sa medzitým zamkne v kúpeľni. Je presvedčená, že vďaka svojmu "zlému oku" je zodpovedná za zmiznutie psa. Keď novovzniknutá skupina ochrancov žiada sprísnenie bezpečnostných opatrení a obnovenie testu vhodnosti pre všetkých obyvateľov, Anna sa začne obávať o svoje právo zostať. V celovečernom debute Natalie Sinelnikovej je mikrokozmos výškovej budovy kulisou pre nadčasový dystopický experiment. Jadrom filmu je sila strachu - sebareplikujúceho sa systému, ktorý dokáže rozbiť sociálnu súdržnosť a už dlho diktuje súčasné sociálne a politické diskurzy.

Tvorcovia

Natalia Sinelnikova

Hrajú

Siir Eloglu, Ioana Iacob, Pola Geiger, Schüttauf Jörg

Trailer

Ocenenia

Won Nominated
Award
2022
MFF Berlín
Perspektive Deutsches Kino
Award
2022
MFF Tribeca
Nejlepší kamerA