Hrdina nikoho

Hrdina nikoho

96 minút
2022
Francúzko / Belgicko Komédia / Dráma

Clermont-Ferrand, stredné Francúzsko. Tridsaťpäťročný Médéric sa zaľúbi do vydatej prostitútky Isadory v strednom veku. Keď sa centrum mesta stane terčom teroristického útoku, mladý bezdomovec Selim sa skryje uňho v byte, čo v okolí vyvolá značnú podozrievavosť. Náklonnosť k Selimovi a city k Isadore odrazu premenia Médéricov život v jeden veľký chaos... Správa o teroristickom útoku vo francúzskom Clermont-Ferrand zastihne Isadoru a Médérica v posteli. Médéric, sympatický, nenápadný muž okolo tridsiatky, je do staršej vydatej sexuálnej pracovníčky Isadory bezhlavo zaľúený. Útok ich vzťah v hoteli de France náhle ukončí. V meste vládne zmätok, počas ktorého sa objavuje Sélim. Mladý bezdomovec arabského pôvodu dostane od Médérica peniaze a prístrešie. Ten však začne mať podozrenie, že Sélim mohol byť do útoku zapletený a zavolá políciu. Medzitým sa objaví Isadorin manžel a jeho žiarlivosť začína roztáčať živý, miestami búrlivý kolotoč postáv. Film Alaina Guiraudieho je sčasti vážny, sčasti satirický a vtipný, pričom hovorí o nemožnej láske, paranoji spoločnosti a susedskej solidarite. Nenútene sa tu otvárajú aj témy ako obraz tela, vek, náboženstvo a sexuálna orientácia. Čím viac jednotlivcov vstupuje do hry, tým nepredvídateľnejším a prekvapivejším sa stáva dej. A hoci príbeh niekedy pôsobí až absurdne, k svojim nezvyčajným postavám sa správa láskyplne.

Viac informácií

Podobné tituly

Stáť pevne
Ľúbil som svoju ženu
Sibyl

O programe

2022
Francúzko / Belgicko Komédia / Dráma

Clermont-Ferrand, stredné Francúzsko. Tridsaťpäťročný Médéric sa zaľúbi do vydatej prostitútky Isadory v strednom veku. Keď sa centrum mesta stane terčom teroristického útoku, mladý bezdomovec Selim sa skryje uňho v byte, čo v okolí vyvolá značnú podozrievavosť. Náklonnosť k Selimovi a city k Isadore odrazu premenia Médéricov život v jeden veľký chaos...

Správa o teroristickom útoku vo francúzskom Clermont-Ferrand zastihne Isadoru a Médérica v posteli. Médéric, sympatický, nenápadný muž okolo tridsiatky, je do staršej vydatej sexuálnej pracovníčky Isadory bezhlavo zaľúený. Útok ich vzťah v hoteli de France náhle ukončí. V meste vládne zmätok, počas ktorého sa objavuje Sélim. Mladý bezdomovec arabského pôvodu dostane od Médérica peniaze a prístrešie. Ten však začne mať podozrenie, že Sélim mohol byť do útoku zapletený a zavolá políciu. Medzitým sa objaví Isadorin manžel a jeho žiarlivosť začína roztáčať živý, miestami búrlivý kolotoč postáv. Film Alaina Guiraudieho je sčasti vážny, sčasti satirický a vtipný, pričom hovorí o nemožnej láske, paranoji spoločnosti a susedskej solidarite. Nenútene sa tu otvárajú aj témy ako obraz tela, vek, náboženstvo a sexuálna orientácia. Čím viac jednotlivcov vstupuje do hry, tým nepredvídateľnejším a prekvapivejším sa stáva dej. A hoci príbeh niekedy pôsobí až absurdne, k svojim nezvyčajným postavám sa správa láskyplne.

Tvorcovia

Alain Guiraudie

Hrajú

Noémie Lvovskyová, Jean-Charles Clichet, Ilies Kadri

Ocenenia

Won Nominated
Award
2022
MFF Berlinale
Panorama