Darkland: Návrat

Darkland: Návrat

109 minút
2023
Dánsko Akčný / Thriller

Hrdinom tohto akčného thrilleru je Zaid, ktorého po siedmich rokoch prepustia z väzenia výmenou za tajnú prácu pre políciu a možnosť vidieť svojho sedemročného syna, ktorý sa mu počas tohto obdobia odcudzil. Zaid sa zúfalo snaží zladiť svoj život tajného spolupracovníka polície v násilníckom gangu so svojím osobným životom. Pred siedmimi rokmi Zaid vyhlásil vojnu kodanskému podsvetiu, aby pomstil svojho mŕtveho brata. Jeho sen o kariére uznávaného kardiológa a šťastnom rodinnom živote sa rozplýva a Zaid vo väzení trpí stratou syna Noaha, s ktorým stratil akýkoľvek kontakt. Keď Zaida osloví policajný agent a ponúkne mu prepustenie výmenou za infiltráciu do kodanského podsvetia, Zaid v tom vidí šancu získať späť zvyšky rodinného života, o ktorý prišiel. Všetko má však svoju cenu a Zaid si uvedomuje, že tým vážne ohrozuje život svojho syna. Keď sa človek stane súčasťou podsvetia, existuje pre neho nejaké východisko?

Viac informácií

Podobné tituly

Darkland
Shorta
Rytieri spravodlivosti
Deň, keď sme zomreli

O programe

2023
Dánsko Akčný / Thriller

Hrdinom tohto akčného thrilleru je Zaid, ktorého po siedmich rokoch prepustia z väzenia výmenou za tajnú prácu pre políciu a možnosť vidieť svojho sedemročného syna, ktorý sa mu počas tohto obdobia odcudzil. Zaid sa zúfalo snaží zladiť svoj život tajného spolupracovníka polície v násilníckom gangu so svojím osobným životom.

Pred siedmimi rokmi Zaid vyhlásil vojnu kodanskému podsvetiu, aby pomstil svojho mŕtveho brata. Jeho sen o kariére uznávaného kardiológa a šťastnom rodinnom živote sa rozplýva a Zaid vo väzení trpí stratou syna Noaha, s ktorým stratil akýkoľvek kontakt. Keď Zaida osloví policajný agent a ponúkne mu prepustenie výmenou za infiltráciu do kodanského podsvetia, Zaid v tom vidí šancu získať späť zvyšky rodinného života, o ktorý prišiel. Všetko má však svoju cenu a Zaid si uvedomuje, že tým vážne ohrozuje život svojho syna. Keď sa človek stane súčasťou podsvetia, existuje pre neho nejaké východisko?

Tvorcovia

Fenar Ahmad

Hrajú

Birgitte Sorensen, Salim Dar, Stine Christensen, Soheil Bavi

Trailer

Ocenenia

Won Nominated
Award
2024
Danish Film Awards
Best Actor (Robert)