Boj o ťažkú vodu (S1E6): Epizóda 6

Boj o ťažkú vodu (S1E6): Epizóda 6

43 minút
2015
Nórsko Dráma / Historický / Vojnový

Šesťdielna dramatizácia jedného z najzaujímavejších príbehov druhej svetovej vojny - nacistický pokus o vývoj atómovej bomby a zúfalý boj spojencov, ktorí sa tomu snažili zabrániť. Seriál sa začína v Štokholme v roku 1933, keď nemecký vedec Werner Heisenberg získava Nobelovu cenu za fyziku a jeho učiteľ Niels Bohr - predchádzajúci nositeľ Nobelovej ceny - mu blahoželá. Jedným z dramatických vrcholov je odvážna sabotážna misia s cieľom vyhodiť do vzduchu továreň na ťažkú vodu v nórskych horách v roku 1943. Poprední anglickí, nórski a nemeckí herci stvárňujú skutočné postavy a my máme možnosť pochopiť ich dilemy a výzvy v tomto veľkolepom príbehu, ktorého výsledok rozhodne o budúcnosti demokracie.

Viac informácií

Podobné tituly

Spitfire

O programe

2015
Nórsko Dráma / Historický / Vojnový

Šesťdielna dramatizácia jedného z najzaujímavejších príbehov druhej svetovej vojny - nacistický pokus o vývoj atómovej bomby a zúfalý boj spojencov, ktorí sa tomu snažili zabrániť. Seriál sa začína v Štokholme v roku 1933, keď nemecký vedec Werner Heisenberg získava Nobelovu cenu za fyziku a jeho učiteľ Niels Bohr - predchádzajúci nositeľ Nobelovej ceny - mu blahoželá. Jedným z dramatických vrcholov je odvážna sabotážna misia s cieľom vyhodiť do vzduchu továreň na ťažkú vodu v nórskych horách v roku 1943.

Poprední anglickí, nórski a nemeckí herci stvárňujú skutočné postavy a my máme možnosť pochopiť ich dilemy a výzvy v tomto veľkolepom príbehu, ktorého výsledok rozhodne o budúcnosti demokracie.

Trailer